BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Vi åker till klassiska skidorter i Frankrike, Italien och Österrike .
Snösäkert och med allt för utförsåkning och längdskidåkning.
   
 

Skidresor

Sportlovet vecka 9 var vi på platts igen. Ett nytt gäng och nya skid-upplevelser. Fantastisk skidåkning vissa dagar och stora kontraster mellan en grön dal och vintriga berg. Under veckan fick vi nästan en meter ny snö sammantaget på topparna men nästan bara regn i dalen.

 

En rikt illustrerad reseberättelse av Håkan Landberg

med fotobidrag från Fredia Foto

Reseberättelser
Vandringsresor
Cykelresor
Vinresor
 

Första dagen var det pistvisning. Vi var inte så många utan att vi tillsammans kunde åka runt på två av bergen; Planai och Hauser Kaibling.

 

Samtidigt hade vi ett nybörjargäng uppe på den lätt-åkta Rormos platån.

 

Nästa dag hade det snöat på natten och det fortsatte så under dagen. en del tyckte att detta var bland det bästa som kunde hända och kastade sig raskt utanför pisten.

Reiteralm erbjuder en hel del spännande terräng om snöförhållandena är de rätta - och det var de i dag. Snacka om skidglädje - vad gör det att det snöar när man få åka så här.

 

Samtidigt som en del rullade runt i snön med Magnus och Bosse så började våra nybörjare att få ordning på skidorna. Lite uppvärmning i de lätta backarna på Rohrmoos, sedan bar det av över till större utmaningar på Planai.

Där blev det också en välförtjänt lunch innan det var dags att tämja pisterna igen.

 
Ny dag - nya berg.

Men, först måste man meka lite så att det blir ordning på grejerna. Sedan är det bara att åka.

En del kastar sig ut i lössnön medan andra tar det lite lugnare och tränar parallellsvängar i de fina blå backarna på Planai.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så bar det ut i skogen igen - vilken fantastisk snö!

Sådan tur att nybörjargruppen ville sluta tidigt på tredje dagen. Då fick undertecknad, som tagit hand om dem några dagar, ledigt så han kunde leka i skogen med sina kompisar.

 

Efter sådan åkning är det skönt med en paus i solen innan man tar skidbussen hem till hotellet.

Som vanligt jättegott salladsbord och i dag Champinjonschnitzel - alla åt med god aptit.

Nästa dag började vi på Raiteralm. Håkan och Sasa tog det lugnt och fint.

Det gällde ju att vila inför eftermiddagens stora evenemang - veckans Rodeltävling.

Nu blev det åka av. Många var med och för en del var det tävling på blodigt allvar.

Undertecknad startade diskret i det bakre fältet men hade snart kört om alla och kunde lugnt stanna och fotografera efter ca 1/4 av backen. Bilderna nedan är i den ordning deltagarna passerade. Slutgiltig placering är en annan sak men ryktet säger att Magnus och Carina var först med Tove och Nettan som tvåa och Bosse/Gunvor som trea.

Att Bosse/Gunvor inte vann kan möjligen förklaras med att Bosse körde större delen av racet med öppen gylf. De hävdade efteråt att de var klart snabbast - mellan avåkningarna.

Bosse och Gunvor visar  positionen efter gupp.

Inte konstigt att de blir omåkta.

Men roligt var det!

Så bar det av mot "After Ski" !

After Ski är den del av dagen då man berättar för varandra vad man gjort i och utanför backarna under dagen. Och då ljugs det naturligtvis en hel del. Just denna dag fanns det en hel del att penetrera och historierna från den äventyrliga rodel färden växte och broderades.

Pjäxdans är  också ett givet inslag. Magnus och Carina demonstrerar här hur den går till.

   

Så var det ny dag igen. Frukosten var som vanligt riklig - en bra början på dagen. Pyjamasmaffian fanns på platts som vanligt och avnjöt så småningom sina traditionella och näringsriktiga Nutella smörgåsar.

 

 

 

 

 

 

 

Sedan bar det iväg. Magnus ser laddad ut inför åkningen i skog och mark. Undrar vart det bär av i dag? På Planai finns det säkert orörd snö.

En märklig kontrast mellan vintrigt berg och grön dal. Visserligen var snön lite tung men det gick alldeles utmärkt (för en del i alla fall) att åka i de två decimetrar som fallit under natten.

 

 

 

 

 

Dagen avslutades med en riktig Österrikisk middag. Det serverades, på begäran, Schweinehaxe på gårdens djur och som alternativ Kaisersnmaren.

Lyckorna 2007-03-05

Håkan Landberg

 

Alla bilder i denna reseberättelse är tagna på plats i Schladming av författaren med en liten fickkamera och av Magnus Freden, Fredia Foto, med en lite större kamera. De är tagna under de aktuella dagarna. 

 

Dessa sidor kan (förhoppningsvis, det brukar oftast funka) skrivas ut om du väljer liggande utskrift under "Arkiv"; "Skriv ut..."