BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Vi åker till klassiska skidorter i Frankrike, Italien och Österrike .
Snösäkert och med allt för utförsåkning och längdskidåkning.
Upplevelseresor - Start  

Reserapport från Val di Fassa vecka 7 2008

 
 

Skidresor

Jag går omkring med ett fånflin på läpparna fortfarande. Det här lever vi länge på i vår familj.

 

En reseberättelse av Jeanette Rehn

 

 

Reseberättelser
Vandringsresor
Cykelresor
Vinresor
 

En grå och regnig fredag tar vi farväl av Sverige och sätter oss på bussen mot vår sportlovsresa till Val di Fassa i Dolomiterna, som vi längtat efter sedan lång tid tillbaka. 

Vi är flera familjer som känner varandra mer eller mindre, som bokat in oss på samma resa och vi har stora förväntningar inför resan, samtidigt som vi har vissa farhågor inför den långa bussresan. Men bussresan visar sig fungera mycket bättre än förväntat och vi ankommer lördag kväll till hotellet där en god middag väntar.

Efter middagen visar det sig direkt att resan är väldigt välordnad – information om veckans händelser sker direkt och Håkan har fixat så att skiduthyrningen öppnar sent på kvällen särskilt för oss.

Sedan följer den mest otroliga vecka i skidbackarna som vi varit med om. Solen skiner från en helt klarblå himmel i sju dagar i sträck och det är vindstilla. Men trots behagliga temperaturer i luften så håller sig snön i bra skick hela dagarna. Backarna är väl preparerade varje dag och det finns oändligt många långa underbara backar att välja mellan.

Håkan ordnar pistvisning och en tur upp till glaciären Marmolada under veckan, turer som visar sig vara väldigt givande och roliga, i ett alldeles lagom tempo.

Resans ungdomar finner varandra redan första kvällen. Sedan håller de ihop hela veckan i backarna, vid middagen och i samvaron på kvällarna. Jag har sällan sett våra killar vara så glada och harmoniska som under denna vintervecka.

Och vi vuxna har lärt känna nya människor och har haft väldigt roligt tillsammans, jag har haft träningsvärk i skrattmusklerna liksom i benen. Så här i efterhand kommer jag att tänka på att jag faktiskt inte vet vad dessa människor arbetar med. Vi har inte pratat jobb ett enda dugg under veckan – vilken befrielse!

Hotellet har varit bra. Rena, fina rum med behagligt varmt vatten i duschen, som räckte till alla trots att samtliga duschade inom någon timma varje eftermiddag.

Maten har varit oerhört riklig och av god kvalitet. Till minnena av denna vecka hör att se en av resans yngre resenärer äta fralla med Nutella och varm choklad till frukost varje dag. Han strålade av glädje. För oss andra fanns andra frukostalternativ för att ladda inför en heldag i backen. Varje kväll serverades trerätters middag med valmöjligheter varje kväll och därtill en riklig salladsbuffé. Jag tror att alla har fått smörja kråset ordentligt denna vecka, både vuxna och barn.

Vi är väldigt nöjda med vår vintersemester. Den här resan kommer vi att leva länge på. Så fort som jag tänker på resan får jag ett lyckligt flin på läpparna. Underbart…

 

Dessa sidor kan (förhoppningsvis, det brukar oftast funka) skrivas ut om du väljer liggande utskrift under "Arkiv"; "Skriv ut..."